Franța va relansa construcția de reactoare nucleare

Franţa va relansa construcţia de reactoare nucleare pentru a-și asigura independenţa energetică şi pentru a îndeplini obiectivele climatice, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron.

“Pentru a garanta independenţa energetică a Franţei, pentru a garanta aprovizionarea electrică a ţării noastre şi a ne atinge obiectivele, în special neutralitatea carbonului în 2050, vom relansa, pentru prima dată de decenii, relansarea construcţiei de reactoare nucleare în ţara noastră şi vom continua dezvoltarea de energii regenerabile”, a declarat preşedintele francez într-un discurs difuzat de televiziune, difuzat pe contul său oficial de Twitter.

Și România va construi reactoare nuclerare. În ianuarie 2021, Nuclearelectrica SA a primit un grant nerambursabil de 1,27 milioane de dolari din SUA pentru servicii necesare în procesul de găsire a locațiilor pentru amplasarea unor reactoare nucleare modulare, de mici dimensiuni, potrivit unui comunicat al companiei. Locațiile sunt altele decât Cernavodă, unde funcționează acum Reactoarele 1 și 2 ale Centralei Nucleare.

În octombrie 2021, România a găzduit un seminar pe tema acestei tehnologii, sponsorizat de U.S. Trade and Development Agency (USTDA), care a adus laolaltă reprezentanţi din statele membre UE, din industria americană, experţi în domeniul energiei din România şi alte părţi interesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...