Fraude la examenul de Bacalaureat: Subiectele la examene au apărut pe internet

Și la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au existat tentative de fraudare. În câteva județe, subiectele la examene au apărut pe internet.

În cinci şcoli din cinci judeţe elevii au încercat să trişeze la proba de profil. Ministrul Educației spune că elevii care au comis fraude au fost identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.

„Este vorba de o fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă elevii care nu au înţeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminaţi din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen. Se fac verificări atât cât se pot face într-o şcoală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul şi să fie o înţelegere cu supraveghetorii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică, miercuri la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă. Aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. Fraude de genul au avut loc în jduețele Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

„Nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles, vor plăti. Candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă. Ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen”, a adăugat Cîmpeanu.

Peste 4.700 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului de la cea de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au absentat, marţi, iar alţi 29 au fost eliminaţi pentru fraudă.

Miercuri are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar joi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...