Frica și puterea au cuprins Mișcarea Sabotați România

Există în spațiul public și mai cu seamă în mediul online un set de acțiuni concertate de simpatizanți ai lui Dan Nicușor și ai Clotildei Armand, în legătură cu riscul ca documentația Planului Urbanistic Zonal (PUZ) sector 1 să se aprobe. 

Mai precis cei doi susțin prin declarații publice că PUZ-ul promovat de actuala administrație va schimba în sens negativ spațiul întregului sector 1. 

Vă propun să facem un mic exercițiu de logică. În foarte scurt timp vor avea loc alegerile locale. Cei doi vor candida la poziții înalte în administrația locală. Ei se și laudă că vor câștiga cu brio alegerile. 

Presupunând că PUZ-ul de sector crează reglementări incorecte, cei doi vor avea un lucru foarte simplu de făcut: să nu promoveze acele investiții care conform temerilor și convingerilor lor ar fi negative pentru București. 

Două întrebări simple: Le este teamă că nu vor câștiga alegerile? Folosesc manipularea cetățenilor în scopuri electorale? Bănuiala mea este că DA. 

Au susținut în nenumărate rânduri că se va tăia pădurea Băneasa și că în parcul Herăstrău se vor construi mall-uri sau locuințe. Ambele afirmații sunt nu doar false, dar total în contradicție cu documentația PUZ Sector 1 în curs de avizare. 

Astăzi, prin acest PUZ, se încearcă trecerea în extravilan a tuturor suprafețelor de pădure astfel încât să fie IMPOSIBILĂ obținerea vreunei autorizații de construire. Trecerea în extravilan se va opera deodată cu aprobarea PUZ-ului de sector. Până atunci însă câteva zeci de hectare de pădure sunt reglementate de actualul PUG în vigoare ca fiind construibile.  

Ne putem pune și întrebarea dacă nu cumva reprezentanții Uniunii Sabotați România urmăresc chiar mai mult decât sabotarea, având chiar intenții demne de anumite porecle vehiculate în spațiul public de genul dăm plicușor. 

Până însă să aflăm, să ne uităm că parcul Herăstrău este Verde, și că el aparține în continuare bucureștenilor. Pentru a vă convinge vizualizați planșa de mai jos. 

Astăzi prin PUZ sunt propuse spre viabilizare toate străzile și sunt propuse trasee de biciclete de peste 110 km. Acestea se pot realiza doar după aprobarea PUZ-ului. 

Prin PUZ sunt propuse spre trecerea în domeniul public a peste 50 ha în vederea realizării de spatii verzi, square și parcuri. Acestea se pot realiza doar după aprobarea PUZ-ului. 

Astăzi prin PUZ sunt propuse grădinițe, școli, parcări, trasee noi de tramvai, modernizarea infrastructurii rutiere pe toată suprafața sectorului, modernizări de rețele de apă și canalizare. Acestea se vor face doar după aprobarea PUZ-ului. 

Și nu pentru că spunem noi, ci pentru că așa este legislația. Pentru investiții este nevoie de un plan urbanistic zonal. 

Și dacă el va fi imperfect, se poate perfecționa oricând de cei ce vor fi aleșii dvs în următoarea perioadă. 

Și atunci agitația celor doi mai sus numiți este dată de ce? De teama că vor găsi un PUZ perfectibil, dar cu proiecte propuse, proiecte care seamănă cu proiectele cu care ei se laudă? Le e teamă că nu vor putea să se scuze pentru viitoarele nereușite? Nu vor mai avea pe cine să dea vina, să zică: “cei pe care i-am înlocuit nu au făcut nimic? Vor fi nevoiți să muncească, să organizeze?” 

Sau le este teamă că nu vor câștiga și că alții vor face și vor avea realizări, așa cum trebuie să fie normalitatea, pentru cetățeni, și ei nu vor mai putea activa sub egida Uniunii Sabotați România.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole