Frontiera Giurgiu – Ruse, blocată, astăzi, de protestele bulgarilor

Publicat: 22 sept. 2020, 12:10, de Ion Teleanu, în Transporturi , ? cititori
Frontiera Giurgiu - Ruse, blocată, astăzi, de protestele bulgarilor
Frontiera Giurgiu - Ruse

Autoritățile bulgare le-au informat pe cele române că, pentru șase ore, punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse va fi blocat de acțiuni de protest.

Autoritățile de frontieră din Bulgaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu – Ruse, cu privire la faptul că azi, 22.09.2020, în intervalul orar 10.00-16.00, pe teritoriul Bulgariei, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, în sensul giratoriu care permite accesul pe/de pe teritoriul statului vecin, se vor desfășura activități de protest.

Acest fapt poate genera creșterea timpului de așteptare pentru participanţii la traficul tranfrontalier sau chiar întreruperi temporare ale tranzitului la frontiera comună.

Oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au menționat că țin permanent legătura cu Poliția de Frontieră din Bulgaria şi vor dispune toate măsurile aflate în competenţa instituţiei astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cât mai fluent.