Frontul Covid din Europa: rușii se vaccinează în Croația, Germania, record de cazuri noi, pacienți români transferați în străinătate

Pacienții români sunt transportați în Italia, cetățenii ruși în număr din ce în ce mai mare merg în Croația pentru a se vaccina și a putea călători…, transmite Euronews.

Patru pacienți români cu forme grave de Covid-19 au fost trimiși cu avionul, miercuri, în Italia, pentru asistență medicală. Și alte țări, cum sunt Germania și Ungaria, au venit în ajutor, conștiente că sistemul de sănătate românesc este pe punctul de a se prăbuși.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 400 de decese, anunță Euronews.

Aflux de ruși în Croația

Un fenomen se înregistrează în ultimele zile, urmare a redeschiderii frontierelor aeriene SUA: Croația, o destinație populară pentru ruși. Crește numărul celor care aleg orașul Zagreb pentru a primi vaccinurile aprobate și care le permit să călătorească. Vaccinul rusesc Sputnik nu a fost validat nici de autoritățile de sănătate europene și americane, nici de OMS.

Valentino Rajkovic, coordonator al protecției civile al principalului centru de vaccinare din Zagreb, spune că și alți cetățeni străini vin să se vaccineze aici, dar majoritatea sunt ruși, care obțin o confirmare de vaccinare după 14 zile și apoi primesc certificatele europene-Covid.

Record de noi infectări în Germania

Germania a înregistrat, joi, un număr record de noi infectări cu Covid-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar ”Robert Koch”, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara, informează AFP.

Începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport şi saloane de coafură.

1 COMENTARIU

  1. De la campion la vaccinuri la cea mai mare rată de mortalitate din lume
    În România, unde teoriile conspirației și avertismentele Bisericii Ortodoxe alimentează incertitudinile, 65% din populație nu a fost încă vaccinată împotriva COVID-19. De ce nu a reușit guvernul să facă față situației?
    Când primele vaccinuri au ajuns pe piață, România a devenit rapid lider în imunizare. Timp de câteva săptămâni, țara și-a vaccinat cetățenii într-un ritm mai rapid decât majoritatea celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Pe măsură ce Germania a fost implicată într-o ceartă cu privire la prioritizările pentru diferite grupe de vârstă, România și-a vaccinat populația fără adăpost fără discuții.

    Din această toamnă însă, țara se confruntă cu cel mai grav val de coronavirus de la începutul pandemiei. Polonia, Ungaria și alte țări au primit pacienți din România. De la începutul lunii noiembrie, COVID-19 ucide o persoană la fiecare trei minute în România. Nicio altă țară din lume nu are în prezent o rată de deces pe cap de locuitor mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...