Fructele recomandate persoanelor diganosticate cu diabet

Pentru a evita agravarea diabetului, indiferent de tipul 1 sau 2, alimentele cu indice glicemic foarte mare sunt total interzise. Și totuși fructele sunt indicate?

Da. Pentru că sunt bogate în vitamine, antioxidanți și oligo-elemente. De altfel, fructele sunt indispensabile dintr-o alimentație variată și echilibrată.

Totuși, unele fructe sunt mai bogate în zahăr comparativ cu altele, motiv pentru care este important să le știm pe cele care au cel mai scăzut indice glicemic.  

În general, indiferent de tipul diabetului (de tip 2 sau insulino-dependent) sunt recomandate fructele mai puțin dulci, dar bogate în fibre: mere, pere, avocado, citrice și fructe roșii.

Lămâile nu ar trebui să lipsească din dieta diabeticului. Deoarece conțin puțin zahăr și ajută la eliminarea acestuia din sânge. Pentru că sunt extrem de eficiente în eliminarea toxinelor din organism. Se recomandă sucul de lămâie fără zahăr sau adăugat în salate.

După lămâi, pe masa diabeticului își face loc pepenele galben pentru reducerea ratei de zahăr din sânge (6,50 g de zanăr/100 grame de fruct). Pepenele galben este desertul ideal pentru persoanele cu diabet.

De asemenea, merele se plasează pe un loc bun în dieta acestora (11 g de zahăr/100 grame fruct). Merele contribuie la echilibrarea indicelui glicemic. Totuși, unei persoane cu diabet i se recomandă să nu depășescă două mere pe zi.

Datorită ratei de vitamina C ridicate și a faptului că are doar 4 grame de zahăr, căpșuna pare fructul perfect. Este un fruct delicios și conține puțin zahăr. De exemplu, bananele copate au indicele glicemic 20, iar căpșunele, 4. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...