Fum alb din ședința coaliției de guvernare. Guvernarea continuă, USR Plus anunță mâine nominalizarea pentru un nou ministru al Sănătății

După două zile de discuții, liderii partidelor din coaliție se pare că s-au înțeles, iar guvernarea va continua. Se va semna un addendum la acordul politic original, iar USR Plus va desemna u nou ministru al Sănătății.

Din păcate, șefii coaliției nu au răspuns la nicio întrebare din partea jurnaliștilor după finalizarea ședinței, ci doar au făcut declarații. Poate nu ar fi rău să arate mai mult respect jurnaliștilor care au așteptat până la zece seara ca să iasă șefii partidelor din coaliție.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liderii coaliţiei au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii, suntem o coaliţie bazată de încredere, pe solidaritate”, a afirmat Orban, după şedinţa coaliţiei.

Nou ministru la Sănătate

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache, preşedintele executiv al PLUS, a anunţat că, urmare a acordului la care au ajuns partenerii din coaliţia guvernamentală, miercuri dimineaţă formaţiunea sa va anunţa o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a declarat Dragoş Tudorache.

Consens pentru guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în coaliţie s-a ajuns la un consens în privinţa continuării guvernării, menţionând că armonizarea în coaliţie „necesită răbdare, echilibru şi empatie”.

Aşa cum am spus încă de săptămâna trecută, această coaliţie nu are alternativă şi mă bucur că am reuşit să ajungem la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării. În acest act adiţional nu există lucruri extraordinare, extravagante, după cum veţi citi. Sunt lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament şi câteva puncte accentuate din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic la programul nostru de guvernare”, a afirmat liderul UDMR.

În opinia sa, este important că toate formaţiunile din coaliţie sunt conştiente că trebuie să ducă guvernarea mai departe.

„Important este să căutăm şi să găsim acele soluţii, să luăm acele decizii prin care redăm şi întărim încrederea oamenilor în guvern, în coaliţie şi vom duce programul de guvernare la îndeplinire. Sunt deziderate importante. Sigur, armonizarea în coaliţie necesită răbdare, echilibru şi, bineînţeles, empatie. Nu este un lucru foarte uşor şi nu trebuie să spunem că merge extraordinar de bine în fiecare clipă, dar important este că toate formaţiunile din coaliţie sunt conştiente că dacă împreună ne-am asumat guvernarea, este responsabilitatea noastră să mergem înainte şi să căutăm soluţii pentru cetăţeni, pentru comunităţi. Cu acest gând am semnat acest act adiţional la acordul de guvernare şi vreau să cred că este singurul acord pe care l-am semnat şi nu mai este cazul să semnăm alte acorduri”, a adăugat Kelemen Hunor. 

Guvernare mai eficientă

Coaliţia merge mai departe şi urmare a discuţiilor purtate vreme de două zile a fost făcut un pas important pentru o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie, a declarat premierul Florin Cîţu.

„Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie”, a spus Florin Cîţu la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole