Funcția Google Maps de care tu, ca român, nu poți beneficia

Google Maps va oferi utilizatorilor trasee eco-friendly, focalizându-se pe traseul cel mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

România nu este, deocamdată, pregătită pentru traseele eco. Pentru a oferi această nouă funcție, Google a încorporat date de la Laboratorul Național de Energie Regenerabilă al Departamentului de Energie al SUA, care estimează că rutele ecologice au potențialul de a preveni intrarea în atmosferă a peste un milion de tone de emisii de carbon pe an. Acest lucru este echivalentul eliminării a 200.000 de mașini de pe șosele, susține Google.

Un alt capitol la care nu stăm bine

În aplicația Google Maps, cel mai ecologic traseu va fi afișat cu o frunză verde lângă el. Opțiunea de traseu va include informații despre durata călătoriei și despre cantitatea de combustibil pe care șoferul ar putea-o economisi. Compania tehnologică se concentrează, de asemenea, pe bicicliștil, cu o nouă funcție numită „lite navigation”, care oferă bicicliștilor detalii importante despre rutele lor. Un alt capitol – piste pentru biciclete – la care România iar nu stă bine.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole