FURIE în Marea Britanie

Ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps, care se află în concediu în Spania, a aflat cu surprindere, la telefon, într-o ”reuniune de criză” a Guvernului Johnson, despre impunerea obligaţiei unei carantine de 14 zile.

Carantină care li se impune , începând de duminică, britanicilor care se întorc din această ţară, potrivit AFP. Turiştii britanici care s-au întors acasă duminică din vacanţă în Spania erau furioşi din cauza deciziei Guvernului lui Boris Johnson de a-i obliga să intre în carantină, fără vreun ”preaviz”, timp de 14 zile, relatează Reuters.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că toţi călătorii care se întorc din Spania după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică (2.00, ora României) sunt obligaţi să intre în carantină timp de două săptămâni, ca măsură de precauţie împotriva noului coronavirus. Oamenii sunt furioși.

“Este într-adevăr deplorabil”

”Decizia a căzut atât de brutal. Nu ne-a lăsat timp să ne pregătim, deci toată lumea este panicată”, a declarat Emily Harrison, originară din Essex, înainte să se îmbarce într-un avion către Londra, pe Aeroportul Madrid-Barajas.

”Trebuia să ne ducem la o nuntă şi să vedem prieteni pe care nu i-am mai văzut de foarte mult timp. Va trebui să anulăm toate aceste planuri. Este într-adevăr deplorabil”, a subliniat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...