Furie totală: De ce a decis guvernul din Taiwan să eutanasieze 154 de pisici de rasă?

O decizie a autorităților din Taiwan de a eutanasia 154 de pisici de rasă descoperite în urma unui operațiuni pentru combaterea contrabandei a stârnit revoltă în toată țara și acum poate duce la schimbarea legilor și mărirea sancțiunilor.

Paza de coastă a interceptat în urmă cu câteva zile o navă de pescuit din China, la aproximativ 40 de mile marine de coasta Kaohsiung, sudul Taiwanului. După screening-ul pentru Covid, ofițerii au urcat la bord și au descoperit 62 de cuști cu pisici de rasă, între care Russian Blue, Ragdoll, Persian American Shorthair și British Shorthair. Se estimează că felinele valorează aproximativ 357.504 de dolari americani. Au fost debarcate sâmbătă, când a fost Ziua internațională a animalelor fără adăpost.

Originea lor nu este cunoscută

Oficialii guvernamentali au declarat că au luat decizia de a eutanasia toate pisicile, deoarece originea lor nu este cunoscută și prezintă un risc de biosecuritate, însă măsura drastică a stârnit furie în rândul taiwanezilor, relatează The Guardian.

Taiwanezii sunt mari iubitori de feline și, în general, animale, statul înregistrând una dintre cele mai ridicate rate de deținere a animalelor de companie din lume. În același timp, Taiwanul are o industrie în plină expansiune cu accesorii și produse de îngrijire a animalelor de companie.

În aceste condiții, nu este de mirare că știrile despre cele 154 de pisici au provocat isterie, fiind cele mai citite subiecte din presa din țară.

A reacționt până și președinta țării

Revolta națională a determinat-o chiar și pe președinta țării, Tsai Ing-wen, ea însăși deținătoare de pisici, să facă o declarație publică. Tsai a spus că evenimentul a întristat-o peste măsură și a dat vina pe contrabandiști pentru moartea pisicilor. Ea a făcut un apel către oameni să înțeleagă necesitatea măsurii, pentru a preveni răspândirea unor boli care ar putea fi aduse în țară de animalele de contrabandă. Totuși, ea a mai spus că legea actuală ar trebui modificată, pentru ca problemele de acest gen să poată avea abordări mai umane în viitor.

În zeci de mii de mesaje, mulți rezidenți din Taiwan s-au întrebat de ce pisicile nu pot intra în carantină sau nu pot fi tratate. Alții i-au îndemnat oamenii să învețe din acest incident și să își adopte animalele din adăposturi și să nu mai caute unele de rasă. Chen Chi-chung, șeful comisiei pentru agricultură din guvern și-a asumat întreaga responsabilitate pentru decizie.

„Chiar și după carantină, aceste pisici ar putea fi în continuare purtătoare de boli, din cauza perioadelor lungi de latență ale virușilor și ar putea reprezenta o amenințare majoră pentru animalele de companie și cele de fermă din Taiwan„, a spus Chen, potrivit Taipei Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...