Gabriela Firea a anunțat prelungirea programului pentru cuplurile infertile!

Gabriela Firea (PSD), ministrul Familiei, a anunțat că programul ”Fii o şansă” pentru cuplurile infertile va continua. Astfel, procedura de fertilizare in vitro va fi decontată cu 4.000 de euro. În program se pot înscrie femeile cu vârste între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii.

„Prelungirea programului ”Fii o şansă” pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. (…) Programul a funcţionat cu rezultate bune în Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii după o mie de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că proiectul se află pe circuitul de avizare, fiind realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii.

Cum se vor face decontările

Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură e de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani”, a continuat Firea.

Ministrul a mai spus că numărul procedurilor nu e condiționat, totul bazându-se doar pe recomandarea medicală.

Gabriela Firea a precizat apoi că în două – trei luni se vor face primele decontări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...