Gabriela Firea declară că România este patria tuturor celor care ne-am născut aici

Ministrul Muncii, Gabriela Firea, a participat la ședința solemnă a Parlamentului de celebrare a Zilei Naționale de 1 Decembrie și a transmis și un mesaj pe Facebook de la eveniment.

În mesaj a precizat și uimirea provocată de discursul parlamentarului UDMR care a părut că dorește să dezbine mai degrabă decât să unească. Redăm în continuare mesajul Gabrielei Firea.

Orice împărăţie care se dezbină în sine se pustieşte, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui”.
Am participat, în această seară, la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Din păcate, am asistat cu uimire la o declarație a unui coleg parlamentar de la UDMR pe care eu o consider nefericită, chiar dureroasă pentru contextul în care ne aflam.
Nu cred că era locul sau momentul pentru declarații care să dezbine, ci era un moment pentru unire. Tocmai evocarea unui fapt istoric unic pentru țara noastră, Marea Unire, era prilejul care ne adusese pe toți, laolaltă, în Parlamentul României.
România ne este patrie tuturor celor care ne-am născut aici, indiferent de etnie, de limba maternă sau de culoarea pielii. Cu atât mai mult, în aceste zile, trebuie să ne amintim cât de grele au fost încercările prin care au trecut strămoșii noștri pentru a crea o singură patrie. Unirea înseamnă solidaritate, țeluri comune, puterea de trece peste interese personale pentru binele tuturor, pentru întregul popor român.
Această ședința mi-a amintit ce multă responsabilitate avem în fața cetățenilor cu toții, parlamentari sau miniștri, și cât de mult trebuie să-i prețuim pe înaintașii noștri pentru tot ce ne-au lăsat. Ei au luptat pentru un singur crez: România!
De 104 ani, România înseamnă casa noastră. Este pământul sfânt pentru care mii de oameni și-au dat viața și pe care noi suntem obligați să-l apărăm în continuare. Patriotismul este despre această legatură puternică între fiecare dintre noi și patria mamă.
Pentru mine, România înseamnă cea mai frumoasă limbă din lume, tradițiile și obiceiurile de neegalat. Este locul celor mai mari împliniri, dar și al celor mai multe dorințe.
Și îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...