Gabriela Firea: „Nu cred că suntem învinşi”

Publicat: 09 iun. 2024, 23:06, de Andrei Ceausescu, în ALEGERI , ? cititori
Gabriela Firea:
Inquam Photos
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a exprimat încrederea că există o șansă semnificativă de victorie și a subliniat că nu consideră că sunt învinși. Ea a menționat că nu acordă credibilitate exit poll-urilor, menționând că acum patru ani acestea indicau o diferență de 10 puncte, în timp ce diferența reală era de patru puncte și puțin.

„Eu cred că avem o mare şansă să câştigăm. Ştiţi părerea mea despre exit poll-uri, şi trebuie să aşteptăm să se numere şi ultimul vot din cea mai îndepărtată secţie de vot. Tot ce am putut să observ e că toţi ceilalţi patru contracandidaţi domni s-au năpustit asupra mea şi nu erau critici la adresa primarului în funcţie, în sensul că el avea deja un mandat recent şi trebuia să fie explicat. Trebuia să se realizeze un bilanţ. Toţi s-au năpustit asupra mea de parcă eu eram primarul în funcţie. Am înţeles. Dar aşa e în politică. Femeile nu sunt atât de agreate în politică. Nu e nicio problemă. Eu nu cred că am pierdut”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că dacă avea mai mult timp la dispoziţie se întâlnea cu mai mulţi bucureşteni, însă „nu e nicio dramă”. „Nu cred că suntem învinşi”, a mai spus candidata PSD la Primăria Capitalei.

„Dacă aveam mai mult timp la dispoziţie, mă întâlneam cu mai mulţi bucureşteni şi mergeam la mai multe întâlniri în sectoare. Normal dacă reuşeşti să te întâlneşti cu mai mulţi oameni, e posibil procentual să îi convingi pe mai mulţi să voteze. Dar nu este nicio dramă şi nu cred că suntem învinşi. Ştiţi părerea mea despre exit-poll-uri. Ştiţi de acum patru ani de zile când s-a dat o diferenţă de 10 puncte şi a fost patru şi un pic”, a conchis Firea.

Ea a anunţat că o analiză se va face cu siguranţă, dar „doar în interiorul partidului”.

„O analiză cu siguranţă o vom face, dar doar în interiorul partidului, nu în exterior şi nu prin intermediul mass-media. Am fost o echipă unită la Bucureşti, am avut sprijinul conducerii naţionale. A fost o lună intensă. Am încercat într-o lună să recuperăm acest minus, în sensul că am intrat târziu în campania electorală, fiindcă n-am beneficiat de pre-campanie. (…) Rezultatele le vom afla după închiderea urnelor şi numărarea ultimului vot. (…) Eu cred că avem o mare şansă să câştigăm şi trebuie să aşteptăm să se numere şi ultimul vot din cea mai îndepărtată secţie de vot. Suntem colegi, ne susţinem şi la bine şi la greu, nu are cine să deconteze. Vom respecta votul bucureştenilor, iar analiza politică o vom face doar în interiorul partidului, nicidecum în exterior”, a mai spus Firea.