Gabriela Firea sare în ajutorul jurnalistei violate de un coleg de breaslă: „Tăcerea nu este o opțiune!”

Publicat: 21 mai 2024, 19:33, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Gabriela Firea sare în ajutorul jurnalistei violate de un coleg de breaslă:
sursa foto: google

Gabriela Firea intervine în scandalul dintre jurnalista Adina Florea, care îl acuză pe colegul său de breaslă, Răzvan Băltărețu, că ar fi violat-o. Candidatul PSD la Primăria Capitalei îi ia apărarea femeii și le încurajează pe toate să ia măsuri imediat ce devin victimele violenței, indiferent de ce natură este ea.

Gabriela Firea, semnal de alarmă pentru femei

Gabriela Firea a publicat un mesaj pentru Adina Florea pe rețelele de socializare. Candidatul PSD la Primăria Capitalei a mărturisit că, deși se află în plină campanie electorală, nu a putut rămâne imună la incidentul care a șocat lumea jurnaliștilor.

Președintele PSD a tras un semnal de alarmă pentru toate femeile, pe care le încurajează să nu accepte postura de victime ale agresiunii, ci să vorbească ori de câte ori trec prin așa ceva.

„La fel de clar trebuie spus că aici nu este despre feminism, ci despre faptul că nimic nu justifică o agresiune, cu atât mai mult a unui bărbat asupra unei femei. Doar spunând toate aceste lucruri, creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă, să se adreseze autorităților fără ezitare! Ajutăm la schimbarea unui obicei nedrept de percepție asupra condiției femeii, chiar în societatea românească „modernă”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea le încurajează pe femei să ceară ajutorul când ajung să fie agresate, fie verbal, fizic sau intim. După ce au comunicat familiei, celor dragi prin ce trec, le sfătuiește pe victime să apeleze la ajutorul autorităților și să nu spere că lucrurile se vor rezolva de la sine.

Politicianul a amintit că, în cea mai dificilă situație, sunt femeile din zonele rurale, unde informarea în acest sens încă este una precară. Din acest motiv, apreciază curajul jurnalistei de a vorbi despre tragedia prin care a trecut și speră că, la un moment dat, România va lua măsuri în ceea ce privește acest fenomen.

„Toate aceste resurse nu există în cazurile foarte multor femei, mai ales din mediul rural – și aici vorbesc din experiența de fost ministru când am discutat personal cu victimele abuzurilor. Iar ce rezultă este tăcerea și acceptarea statutului de victimă.

Nu pot decât să apreciez curajul jurnalistei și să atrag atenția asupra acestui caz, pentru a servi drept reper și altor femei”, a mai spus Gabriela Firea.

Adina Florea a dezvăluit, pe rețelele de socializare, că nu a fost la Gala Superscrieri de luni seară pentru că acolo se afla Răzvan Băltărețu, cel care ar fi violat-o în 2015. Fostul redactor-șef al publicației Vice, care a fost premiat în cadrul evenimentului, neagă acuzațiile și spune că între ei a fost, de fapt, o relație neoficială, în care au întreținut relații intime în mod voit.