Gabriela Firea: Soții Rotundu din Danemarca au fost eliberați din arest, dar nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni

Ministrul Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că soții Rotundu au fost eliberați din arestul preventiv, însă nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni.

Soții Rotundu au fost arestați preventiv în Danemarca la începutul anului pentru presupusa maltratare a copilului lor.

”Am fost informați că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate. Însă, cea mai mare durere a acestor părinți este că nu-și vor putea vedea copilul.

O concluzie a polițiștilor nu a fost emisă și nici nu există un termen limită până când autoritățile daneze se vor pronunța. Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație. Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp, a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

Firea mai scrie că starea de sănătate a bebelușului este stabilă și că ”nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole