Gata: Prințesa Mako a Japoniei s-a măritat din dragoste și a pierdut statutul regal (VIDEO)

Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro, pierzându-și astfel statutul regal, după cum relatează BBC. Ea a renunţat la fastul ritualurilor tradiţionale, precum şi la importanta indemnizaţie regală.

În conformitate cu legislația japoneză, femeile din familia imperială își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un „om de rând”, dar nu și bărbații. De asemenea, prințesa a renunțat la ritualurile fastuoase specifice unei nunți regale și a refuzat indemnizația oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie. Indemnizația putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro).

Mako este prima femeie din familia regală care a renunțat la ambele avantaje. Marți, în Tokyo a avut loc și un protest amplu față de căsătoria celor doi. Povestea lor a atras comparații cu familia regală britanică Meghan Markle și Prințul Harry, ceea ce le-a adus porecla „Harry și Meghan ai Japoniei”.

Istorie lungă și complicată

Cum a decurs „ritualul de nuntă”? Prințesa Mako a părăsit reședința sa din Tokyo, înclinându-se de mai multe ori în fața părinților ei, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko. De asemenea, ea și-a îmbrățișat sora mai mică înainte de a pleca, după cum a relatat agenția de știri Kyodo. „Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale.

Mako s-a logodit cu Komuro în 2017, iar cei doi urmau să se căsătorească în anul următor. Dar căsătoria a fost amânată în urma unor știri despre problemele financiare ale mamei lui Komuro – se pare că aceasta ar fi luat un împrumut de la fostul ei logodnic și nu i l-ar fi rambursat. Palatul a negat că întârzierea ar avea legătură cu acest lucru, deși prințul moștenitor Fumihito a declarat că era important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole