Gavrilița, premierul din Republica Moldova, cere să se înceapă construcția unui nou penitenciar

În Republica Moldova este nevoie de un nou penitenciar. Așa i-a atras atenția premierul Natalia Gavrilița ministrului său de justiție, Sergiu Litvinenco. Și asta pentru că, având în vedere că, din cauza faptului că în penitenciarele existente nu sunt întrunite condițiile demne și decente cerute, statul plătește penalizări la CEDO.

„Noi avem un proiect extern pentru reconstrucția unui penitenciar. De ani de zile vorbim, dar executare eu nu văd. Vă rog, în septembrie să luăm o decizie cum facem ca acești bani să fie utilizați și să meargă în construcție, ca să nu mai plătim aceste sume. Vă rog să grăbim acest proces. Trebuie să avem și condamnări ale procurorilor și judecătorilor care au luat decizii și au nedreptățit oamenii, care au fost încă plasați în aceste condiții inumane”, a spus Gavrilița.

Ministrul Justiției a fost de acord că se impune construcția unui nou penitenciar care să și fie gata la sfârșitul anului. Dar decizia aceasta va fi luată în toamnă. „Avem ca prioritate în luna septembrie să avem o decizie, să vedem cum ne mișcăm înainte, pentru a avea o finalitate și aici și pentru a avea la final de an construit acel penitenciar de care are nevoie Republica Moldova”, a spus Litvinenco.

Ca o simplă remarcă: au meșteri tari cei din Republica Moldova, dacă sunt și gata în decembrie cu penitenciarul despre care se hotărăsc în septembrie să-l construiască. Fix cum zic ăia pe Facebook – respect! – zic și eu pentru moldoveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...