Gazul furat direct din conductă. Românii au ajuns la disperare

Gazul furat direct din conductă. Românii au ajuns la disperare din cauza prețurilor exagerate la energie.

Explozia prețurilor din energie îi determină pe unii dintre români să acționeze după impuls. Astfel, s-a ajuns la ilegalități făcute chiar sub ochii autorităților. În România lui 2022, gazul este furat direct din conductă.

Gazul furat direct din conductă a pus în pericol vieți

Trăim una dintre cele mai grele perioade de după ’90. Contextul energetic la pachet cu inflația i-au adus pe mulți români pe panta abruptă a disperării. În încercarea de a supraviețui, unii dintre aceștia apelează la metode care le pot pune viața în pericol. De altfel și celor din jurul lor.

Comisia Europeană vrea să plafoneze prețurile gazelor la 275 de euro pe megawatt

Reprezentanții companiilor de distribuție a gazelor din țară se confruntă des cu situații de neimaginat în acest sens. Aceștia descoperă metode periculoase prin care unii utilizatori casnici încearcă să fure gazul din conductă. În acest sens, oamenii folosesc instalații extrem de periculoase realizate din conducte clandestine. Un caz halucinant în acest sens ar fi putut să pună în pericol numeroase vieți omenești.

Românul a utilizat un furtun auto care să facă legătura între țeava de gaz de pe domeniul lui si conducta principală.

Cazul nu este unul singular. O companie de distribuție a gazelor și electricității pe teritoriul României a raportat recent un număr de 937 de situații de acest gen. Reprezentanții societății trag un semnal de alarmă și le transmis celor care au în plan astfel de ilegalități că instalațiile clandestine constituie o sursă de incendiu sau chiar de explozie.

„De cele mai multe ori, consumul fraudulos se realizează prin instalații clandestine, cu materiale de o calitate îndoielnică și, evident, fără nicio respectare a normelor de construcție a instalațiilor și de siguranță și sunt executate de așa-ziși <meseriași> ce nu au nicio calificare în domeniul energiei electrice sau al gazelor naturale.”, au anunțat reprezentanții companiei.

Instalațiile clandestine afectează buna funcționare a celor principale

Până ca instalațiile ilegale să fie descoperite acestea funcționează periclitând funcționalitatea celor principale. Astfel, volumul de gaz livrat pe conductă este afectat de aceste construcții ilegale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...