GCS: 37 de paturi ATI pentru pacienții Covid-19 disponibile la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că la acest moment în ţară sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 37 de paturi libere de ATI, din care 3 în Bucureşti.

„În data de 20 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.708 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 129 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

1.591 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

„La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 37 paturi  libere de ATI, 3 în Bucureşti, 1 în judeţul Bacău, 2 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Caraş Severin, 1 în judeţul Cluj, 6 în judeţul Constanta, 1 în judeţul Galaţi, 2 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Neamţ, 4 în judeţul Sălaj, 4 în judeţul Suceava, 1 în judeţul Tulcea, 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.”, a precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...