Generalul SIE Silviu Predoiu părăsește corabia ProRomânia. „Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică”

Doar 15 luni a rezistat în ProRomânia fostul adjunct al SIE, generalul Silviu Predoiu. Acesta și-a anunțat miercuri plecarea, motivând că a văzut „cum nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid”.

Conform Mediafax, fostul adjunct al SIE, generalul Silviu Predoiu, şi-a anunţat, miercuri, demisia din Pro România după ce s-a înrolat în partidul lui Ponta în urmă cu aproape un an şi jumătate. Predoiu spune că nu va renunţa la politică şi probabil, la fel ca mulţi, nu şi-a ales locul potrivit „din prima încercare”.

Politicianul afirmă că „motivele concrete” pentru decizia sa le-a explicat în demisia scrisă adresată partidului, dar pentru „simetrie” lămureşte plecarea printr-un mesaj pe Facebook.

„Fiecare zi dintre cele petrecute în partid a fost însă o experienţă în sine iar toate la un loc m-au ajutat să înţeleg mai bine cum arată din interior <lumea celor ce vor să conducă lumea>”, a scris Predoiu, precizând că intrarea sa în politică a fost corectă şi nu îi este uşoară plecarea din Pro România, în contextul în care ce se angajase la reconstrucţia partidului devenit neparlamentar.

„Am întâlnit în partid, la centru şi în teritoriu, oameni minunaţi, sinceri, oneşti, altruişti. Lor vreau să le mulţumesc. Am întâlnit şi persoane pe care nu aş fi dorit să le cunosc, oameni mici, însă cu ambiţii uriaşe, animaţi doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii”, mai spune acesta, fără să dea nume.

Dezamăgirile politice ale generalului Predoiu

Potrivit lui Predoiu, motivele pentru care pleacă din Pro România sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulţi dintre cunoscuţii lui să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. „Dar chiar şi asa, după toate lecţiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei”, precizează Predoiu.

Apoi, Predoiu afirmă că în Pro România a văzut felul în care „nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid”.

„Probabil că nu vom alege locul potrivit din prima încercare, la fel de probabil nu vom găsi forma cea mai potrivită de acţiune de la început, dar nimic nu se câştigă asteptând iar teama de eşec este mai periculoasă şi, implicit, mai dăunătoare decât eşecul in sine. Am învăţat în ultimele 15 luni, privind şi ascultând, multe lucruri noi, atât din categoria de <aşa da> cât şi din cea de <aşa nu>. Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid. Nu am putut încă să aflu suficient de multe despre cum ar trebui să fie lucrurile în politică, dar nu voi renunţa până nu reuşesc. Cineva spunea că eşti învins nu atunci când cazi ci doar atunci când refuzi sa te ridici. Eu mă ridic şi m-aş bucura dacă între Dvs vor fi cât mai mulţi care vor face acelaşi lucru”, încheie mesajul Silviu Predoiu.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat la începutul anului întreruperea procesului de fuziune cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Cele două partide au candidat pe liste comune la alegerile parlamentare din decembrie 2020, dar nu au reuşit să treacă pragul electoral, astfel că au rămas în afara forului legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...