Generația 2023 de televizoare Neo QLED și Lifestyle de la Samsung ajută la reglearea ritmului circadian

Publicat: 18 ian. 2023, 21:00, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Generația 2023 de televizoare Neo QLED și Lifestyle de la Samsung ajută la reglearea ritmului circadian

Noile generații de televizoare Samsung Neo QLED și Lifestyle din 2023 au primit certificarea „Circadian Rhythm Display” din partea Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), un important institut pentru certificări de inginerie electrică din Germania.

Certificarea recunoaște în mod deosebit modul Eye Comfort al televizoarelor Samsung și felul în care acesta le oferă utilizatorilor care petrec mult timp în casă o experiență optimă de vizionare. Modul echilibrează automat expunerea la lumină și temperatura culorii pentru a imita lumina naturală de exterior.

Ritmul circadian are un ciclu de inhibare a secreției de melatonină pentru activități dinamice în timpul zilei și de eliberare pe timpul nopții a hormonului pentru a induce în mod natural somnul.

Beneficiile modului Eye Comfort

Certificarea VDE validează beneficiile modului Eye Comfort asupra ritmului biologic intern al utilizatorilor prin măsurarea stimulului circadian la diferite niveluri de iluminare și evaluarea impactului asupra suprimării melatoninei. Procesul de certificare respectă metoda ,,Circadian Stimulus”, care este bazată pe rezultatele cercetării realizate de Lighting Research Center (LRC) din SUA.

Aceasta este una dintre numeroasele certificări pe care televizoarele Samsung le-au primit, ceea ce demonstrează eforturile continue ale companiei de a pune utilizatorii și experiența lor în prim-plan și în centrul designului de produs.

În trecut, televizoarele Samsung au primit certificarea ,,Eye Care” de la VDE și validarea ,,Glare-Free” de la UL, împreună cu certificările ,,Pantone Validated” și ,,SkinTone Validated” de la Pantone, cele din urmă ca rezultat al faptului că ecranele Samsung satisfac standardele organizației în ceea ce privește acuratețea culorilor.