George Soros: „Invadarea Ucrainei nu a apărut din senin”

“Invazia rusă din Ucraina ar putea marca începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”. Declarația îi aparție lui George Soros, atât de hulitul filantrop american de origine ungară, care, deși în vârstă de 91 de ani, a fost prezent la Forumul Economic de la Davos, din Elveția.

Iată cîteva din declarațiile sale așa cum au apărut în cotidianul britanic The Guardian: “Invadarea Ucrainei nu a apărut din senin. Lumea a devenit tot mai mult arena unor lupte între două sisteme de guvernare diametral opuse – societatea deschisă și societatea închisă.

Astăzi, Rusia și China reprezintă cea mai mare amenințare la adresa societății deschise. În consecință, trebuie să ne mobilizăm toate forțele pentru ca războiul să se termine cât mai curând or, cea mai eficientă și poate singura cale de a ne mai păstra civilizația este aceea de a-l învinge cât mai curând pe Putin. Acesta e obiectivul principal”, a evidențiat Soros.

Rămâne o problemă

În fapt, la Davos mai marii politicii internaționale s-au întrecut în declarații. “Principalul demers strategic este acela de a scăpa de petrolul și de gazele rusești”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședinte al Uniunii Europene pentru probleme legate de energie și de climă, citat fiind de ziarul american The New York Times.

Dar tot în NYT afirmă că “rămâne o problemă: până când energia reciclabilă va începe să asigure cu adevărat energia necesară, mai multe țări ar putea să ardă cărbune, adică, cel mai poluant combustibil”.
Tot la Davos, “ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a denunțat cererea Moscovei de ridicare a sancțiunilor impuse Rusiei pentru a se evita o criză alimentară la nivel mondial”, după cum relatează cotidianul francez Le Monde. “Europa a supraestimat forța Rusiei, subestimând-o pe cea a Ucrainei”, a declarat vicepremierul ucrainean, Olga Stefanișina, citată de același NYT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...