George Tuță avertizează: Zeci de mii de cetățeni din sectorul păstorit de Clotilde Armand sunt în pericol

Publicat: 10 mai 2024, 18:52, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
George Tuță avertizează: Zeci de mii de cetățeni din sectorul păstorit de Clotilde Armand sunt în pericol

George Tuță, candidatul PNL la Sectorul 1, atrage atenția că administrația Clotilde Armand nu a făcut nimic pentru a proteja cetățenii de riscurile unui cutremur. 

Expertizele recente au arătat că, în cazul unui cutremur puternic, nu mai puțin de 607 clădiri din Sectorul 1 al Bucureștiului, unde primar este Clotilde Armand, ar fi în pericol major de prăbușire, conform lui George Tuță, candidatul PNL la Sectorul 1. Această estimare se referă doar la clădirile care au fost supuse unor expertize seismice. Cu toate acestea, numărul real al clădirilor aflate în pericol rămâne necunoscut, deoarece multe dintre ele nu au fost evaluate corespunzător sau nu au fost luate în considerare până în prezent, a spus acesta.

George Tuță a adus în atenția publicului o situație deosebit de alarmantă. În urma declarațiilor sale, s-a evidențiat un caz emblematic al neglijării și lipsa de acțiune din partea autorităților: cinematograful Patria, închis de peste zece ani.

Blocul în care se află cinematograful a fost clasificat cu bulină roșie încă din 2015 și a fost încadrat la grad seismic 1. Deși promisiunile de reabilitare au fost făcute de-a lungul timpului, acesta a rămas în paragină, înconjurat de gunoaie și ignorat de autorități. Construit între anii 1929-1931 de Horia Creangă, nepotul celebrului scriitor Ion Creangă, blocul Aro-Patria reprezintă o comoară a modernismului românesc.

Odată cu declinul său, se pierde nu doar un simplu imobil, ci și o bucată importantă din istoria și cultura românească. În anii de glorie, aici au avut loc concerte ale Filarmonicii Române, sub bagheta maestrului George Enescu. Este un simbol cultural și de patrimoniu care merită respectul și grija noastră, iar neglijarea sa reprezintă o pierdere ireparabilă pentru comunitatea locală și pentru întreaga țară.