George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, critică mizeria și gunoiul din sector

Publicat: 02 mart. 2024, 20:41, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, critică mizeria și gunoiul din sector

George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, critică mizeria și gunoiul de pe străzile și din parcurile din sector, acesta fiind, de altfel, de câțiva ani, și principalul subiect de conversație al locuitorilor de aici.

George Tuță este deputat PNL de Ilfov, chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și președintele PNL Sector 1. Este absolvent de științe economice și are o experiență de peste 10 ani în administrația publică.

 ”De vreo patru ani de zile, stranie coincidență, principalul subiect de conversație în Sectorul 1 a devenit și a rămas mizeria de pe străzi și din parcuri. Doamna primar a reușit ca în sectorul Ateneului și al Muzeului de Artă să fie vorba în primul rând despre gunoi. Cum cobori cea mai frumoasă zonă a Bucureștiului la stadiul de mizerie este o contraperformanță pe care puțini o credeau probabilă, dar care are câteva explicații foarte simple. Încă de la începutul mandatului, doamna Armand a declanșat conflictul cu operatorul de servicii publice de salubrizare. Și o ceartă cu Nicușor Dan pe același subiect, în care îl somează pe primarul general să nu mai complice inutil lucrurile. Pe marginea mormanului de gunoi, doamna s-a mai enervat pe primarul Sectorului 3 și nu i-a mai răspuns la telefon”, susține George Tuță.

Acesta mai spune că, în 2021, Clotilde Armand s-a supărat pe prefectul Bucureștiului deoarece acesta „nu pocnea din călcâie la starea de alertă pe care și-o dorea doamna. S-a mai supărat pe tot felul de persoane, a aruncat cu plângeri în stânga și în dreapta, dar a uitat ceva esențial – gunoiul din Sectorul 1 este bine-mersi în stradă. Cam asta a fost esența rău-mirositoare a mandatului mizerabil pe care l-a avut doamna în fruntea primăriei”.

În același timp, George Tuță vorbește și despre modul în care Clotilde Armand maschează lipsa de tact și pricepere în treburile publice prin scandal și certuri.

„Și primarul general, și prefectul, și cetățenii i-au transmis în repetate rânduri că situația trebuie rezolvată în interesul cetățenilor, dar nimic nu a părut să o miște. Poezia favorită a doamnei primar a fost timp de patru ani că luptă cu mafia gunoaielor. Și pot face un exercițiu critic pentru a accepta că e posibil să aibă dreptate. Așa, de dragul logicii.

Întrebarea care rămâne este însă și mai complicată pentru doamna Armand și situația pe care a generat-o. Dacă după patru ani de război crunt pe Facebook situația este neschimbată, nu înseamnă oare că e un război de fațadă? Impresia mea este că haosul din primărie, certurile fără de final, se reflectă perfect în imaginea străzilor din Sectorul 1”, arată George Tuță.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1 mai declară că natura conflictuală a doamnei primar este doar soluția pe care a găsit-o „pentru a-și masca incompetența într-o situație punctuală, pentru care se căznește amatoristic de la preluarea funcției. Când îl invita pe Nicușor Dan să nu mai complice inutil lucrurile, doamna primar rostea un adevăr involuntar: asigurarea serviciilor publice într-o comunitate este în esență o treabă simplă, care poate deveni complicată. Iar doamna pare expertă în complicat situații. Și în a da vin pe oricine altcineva”.

Gunoiul și mizeria pot să dispară din vară

George Tuță afirmă că pentru a demonstra că este o situație simplă în esență, va realiza împreună cu echipa PNL Sector 1 un experiment menit să arate că mizeria din comunitate „nu este o fatalitate. Că nu este cum spune doamna primar. Că gunoiul și mizeria pot dispărea din vară, cu ceva spirit administrativ, cu dialog și cu un vot pe măsură. Urmăriți-ne pe www.pnlsector1.ro, pe Facebook și pe Tik-Tok în acțiunile de salubrizare profesionistă a străzilor lăsate în paragină de doamna primar”.

De asemenea, George Tuță mai atrage atenția că în jurământul depus în 2020 la preluarea funcției, Clotilde Armand spunea că „o curățenie temeinică nu se face ascunzând gunoiul sub preș. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon. Ne vom ghida după trei principii – stop pilelor, stop corupției, stop birocrației”.

Cum gunoaiele se lăfăie relaxat în continuare, putem deduce logic că „pilele, corupția și birocrația și-au găsit un protector bun în persoana doamnei”, mai arată reprezentantul PNL.