Gerhard Karner la București: Nu lucrăm împotriva României, dar nu pot să dau o dată pentru Schengen

Aflat, miercuri, la București, Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, s-a ferit să avanseze o dată certă cu privire la intrarea României în Schengen. Atât timp cât nu există frontiere externe funcționale și sigure, nu se poate vorbi de un vot favorabil pentru România, a lăsat să se înțeleagă Gerhard Karner.

Ministrul de Interne din Austria s-a opus, anul trecut, aderării României la Schengen. El s-a întâlnit, miercuri, la Bucureşti cu omologul său, Lucian Bode.

„Suntem parteneri apropiați care lucrează împreună, am reușit primii pași, dar mai avem mult de lucru. Sunt multe controale interne care nu ar trebui să existe. Nu pot să vă ofer azi o dată, în primul rând vreau să obținem rezultate. (…) Nu lucrăm împotriva României, ci împreună cu România ca să reparăm sistemul”, a declarat Gerhard Karner.

Oficialul austriac a explicat și de ce nu a susținut România în decembrie 2022 la Consiliul JAI, potrivit G4Media.

„Repet mesajul, de ce nu am putut să votez pentru România la Consiliul JAI: pentru că avem un sistem care nu funcționează. Există controale și la granița Germaniei cu Austria, Franța face la fel cu Germania. Asta e dovada că sistemul nu funcționează, iar interesul nostru e să înceapă să funcționeze, cu frontiere externe funcționale. Suntem parteneri apropiați care lucrează împreună, am reușit primii pași, dar mai avem mult de lucru. Sunt multe controale interne care nu ar trebui să existe. Nu pot să vă ofer azi o dată, în primul rând vreau să obținem rezultate”, a precizat Gerhard Karner.

În același timp, acesta se ferește să avanseze o dată anume și spune că este treaba Consiliului European să stabilească agenda.

„Lucrăm pentru un sistem mai bun. Germania nu invocă migrația, deși acolo ajung cei mai mulți migranți ilegali. De ce invocați totuși aceste motive? Cifrele arată că am avut peste 110.000 de solicitanți de azi anul trecut, cel mai mare număr raportat la populație, deși nu avem granițe externe. Arată că sistemul nu funcționează. Iar Austria are controale la frontieră cu Germania. Nu lucrăm împotriva României, ci împreună cu România ca să reparăm sistemul”, a mai spus Gerhard Karner.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...