Germania a ajuns la al treilea caz de infectare cu varianta Omicron. Marocul suspendă zborurile intenaționale

Autorităţile germane au anunţat duminică al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, un caz anunţat anterior ca fiind suspect şi confirmat la o persoană sosită pe 21 noiembrie la Frankfurt cu un zbor din Africa de Sud, relatează AFP.

Această persoană, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19, a dezvoltat între timp simptome şi s-a testat. Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate sâmbătă în Germania la două persoane sosite pe aeroportul din Munchen, venind de asemenea din Africa de Sud.

Şi alte ţări europene au deja confirmate cazuri de infectare cu această variantă, cele mai multe fiind în Olanda, respectiv 13 cazuri în rândul pasagerilor a două zboruri venite din Africa de Sud.

Tot duminică, Marocul a anunţat că începând de la miezul nopţii suspendă toate zborurile internaţionale timp de cel puţin două săptămâni, pentru a se proteja de varianta Omicron a coronavirusului, transmite agenţia EFE.

Comitetul interministerial marocan însărcinat cu coordonarea măsurilor anti-COVID-19 a precizat că această decizie a fost luată pentru ”a prezerva succesele obţinute de Maroc în lupta împotriva pandemiei şi a proteja sănătatea cetăţenilor”.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe 24 noiembrie, se răspândeşte deja în lumea întreagă şi provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent şi deja foarte contagioasă.

Un medic sud-african care a consultat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron susţine că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau bărbaţi sub 40 de ani şi aproape jumătate dintre ei sunt vaccinaţi.

1 COMENTARIU

  1. Semafor fără ministrul Sănătății: Holetschek (CSU) sugerează Karl Lauterbach (SPD)
    Cauza problemelor a fost: Semaforului fără cap, politicianul a sărit direct în criza corona. „Acum lipsesc piese importante din cutia de instrumente pentru a lupta împotriva supraîncărcării amenințătoare a sistemului de sănătate”. Bavarezul de Sus s-a adresat viitorului cancelar federal cu o ofertă: „Îi propun lui Olaf Scholz să corecteze această greșeală într-o ședință specială săptămâna aceasta în Bundestag-ul german și să rezolve din nou situația epidemică. Grupul parlamentar al Uniunii este pregătit să facă acest lucru”. „Trebuie să avem toate instrumentele disponibile, contactele trebuie reduse mai mult și rapid. Un început devreme al sărbătorilor de Crăciun în școli sau în regiunile hot-spot, o închidere și mai bruscă nu trebuie să fie un tabu”, a adăugat Dobrindt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...