Germania a decis: Persoanele sub 60 de ani vaccinate cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin

Germania a decis că persoanele sub 60 de ani vaccinate împotriva coronavirusului cu o doză de ser dezvoltat de AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin.

Autoritățile sanitare din Germania au anunţat pe 30 martie că nu vor mai oferi vaccinul AstraZeneca în două doze oamenilor cu vârste sub 60 de ani, din cauza riscului apariţiei de tromboze, transmite News.ro.

Agenţia de presă DPA a anunţat că miniştrii au căzut de acord ca persoanele din grupe de vârste mai mici care au primit o primă doză de AstraZeneca înainte de anunţul făcut la finalul lui martie să primească pentru a doua doză fie serul Pfizer/BioNTech fie cel dezvoltat de Moderna.

„Soluţia care a fost găsită va oferi un bun nivel de protecţie”, a spus ministrul bavarez al Sănătăţii, Klaus Holetschek.

Noua politică este în conformitate cu recomandările făcute săptămâna trecută de comisia de vaccinare din Germania, care a mai recomandat ca a doua doză să fie administrată la 12 săptămâni de la prima doză AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca, restricționat în Germania

Germania este una dintre ţările care au restricţionat utilizarea serului AstraZeneca la persoane în vârstă, după ce au apărut rare cazuri de tromboză la un număr mic de persoane mai tinere care au primit vaccinul.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a spus săptămâna trecută că neobişnuitele cheaguri de sânge ar trebui listate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului AstraZeneca şi a subliniat că, per ansamblu, beneficiile oferite de ser depăşesc riscurile.

În total, până pe 4 aprilie, au fost raportate 222 de cazuri de tromboze atipice din 34 de milioane de doze AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European (UE, Islanda, Norvegia, Liechtenstein) şi Marea Britanie, potrivit EMA. Până pe 22 martie, au fost înregistrate 18 decese asociate acestei cauze.

Cele mai multe cazuri au apărut la femei cu vârste sub 60 de ani, la două săptămâni de la vaccinare.

Potrivit Ministerului german al Sănătăţii, aproximativ 2,2 milioane de persoane cu vârste sub 60 de ani au primit o doză de vaccin AstraZeneca în ultimele săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Corvin Nedelcu si Tanczos Barna

Ministerul Mediului – episodul jefuirea plajelor și a litoralului românesc EXCLUSIV

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, au „țesut” o ordonanță...