Germania anunță un ajutor de 52 milioane euro Ucrainei pentru reconstrucție

Ministrul federal pentru cooperare şi dezvoltare economică din Germania, Svenja Schulze, a promis Kievului un ajutor suplimentar de 52 de milioane de euro pentru reconstrucţie, în timpul unei vizite în oraşul-port Odesa, în sudul Ucrainei, la aproape un an de la invazia declanşată de Rusia, informează dpa.

„Suntem în mijlocul războiului pentru reconstruirea Ucrainei într-o Ucraină liberă, independentă”, a declarat Svenja Schulze joi, în timpul vizitei sale de 10 ore în oraşul Odesa.

Această vizită a fost ţinută secret până vineri dimineaţa din raţiuni de securitate.

Ajutorul financiar suplimentar acordat municipalităţilor ucrainene vor merge pentru încălzire, generatoare electrice, îngrijire medicală şi cheltuieli administrative.

În 2022, Ministerul federal al Cooperării şi Dezvoltării Economice (BMZ) a oferit Ucrainei un ajutor de circa 600 de milioane de euro.

Aceasta a fost a doua vizită în Ucraina pentru Svenja Schulze de la declanşarea invaziei ruse în februarie anul trecut, după vizita sa la Kiev la sfârşitul lunii mai.

Ea a fost însoţită de vicepremierul ucrainean Oleg Kubrakov, care este şi ministru al infrastructurii.

Vineri, Svenja Schulze va vizita o comunitate de lângă frontiera Ucrainei cu Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...