Germania duce un ”război hibrid” împotriva Rusiei, acuză fostul preşedinte rus Medvedev

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a acuzat duminică Germania că duce un ”război hibrid” împotriva Rusiei, el justificând sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Germania prin comportamentul ”inamical” al acesteia faţă de Moscova în plin conflict cu Ucraina, transmite AFP.

”Cancelarul german Olaf Scholz spune că ”Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil”. În primul rând, Germania este o ţară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancţiuni împotriva întregii economii ruseşti (…) şi ea livrează arme letale Ucrainei”, a menţionat Medvedev într-un mesaj pe Telegram.

”Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI”, a adăugat fostul preşedinte rus. ”Iar acest unchi (cancelarul Scholz n.red) este surprins că germanii au mici necazuri cu gazul”, a completat Medvedev, sugerând o aparentă nedumerire a sa.

Compania rusă Gazprom a anunţat vineri suspendarea completă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină. Mai devreme în aceeaşi zi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmase că a sosit momentul ca UE să impună plafoane tarifare şi pentru gazul natural rusesc, după ce ţările din G7 conveniseră să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia, considerând că în acest fel ar putea diminua veniturile cu care Moscova îşi finanţează armata în războiul contra Ucrainei.

Statele UE, care susţin Ucraina în faţa ofensivei militare ruse, acuză Moscova de şantaj energetic, în timp ce iarna se apropie şi multe state membre se tem de penurii de gaz şi de creşterea facturilor.

Deşi este puternic dependentă de sursele de energie ruseşti, Germania ”va putea face faţă acestei ierni”, a asigurat duminică Olaf Scholz.

3 COMENTARII

 1. Președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev a anunțat organizarea de alegeri prezidențiale anticipate. Înțelegem de ce are nevoie de el și ce se va schimba în relațiile Kazahstanului cu Rusia. Sunt posibile opțiuni foarte interesante.

  https://ekb.tsargrad.tv/experts/tokaev-zatejal-dosrochnye-vybory-k-vlasti-mogut-prijti-sorosjata_616551

  Tokayev încearcă să-și legitimeze atât puterea, cât și acțiunile sale, precum și să facă roca politică. El vrea cu adevărat să înlocuiască componența politică care s-a format sub Nazarbayev. Era într-adevăr dorința lui sinceră de a întineri și împrospăta elita politică și structura politică.
  O altă întrebare, desigur, este cine va veni. Pentru că personal mi-e foarte teamă dacă vor veni politicieni dintr-o nouă convocare tânără, care au crescut sub fondurile Soros , au fost educați în Occident, în special în SUA. Și sunt și cei care au primit educație în Turcia și China. Desigur, trebuie să înțelegem că aceștia vor fi conducătorii ideologiei anti-ruse, figuri absolut anti-ruse. Există și o astfel de amenințare.

 2. Scholz și-a exprimat dorința de a continua negocierile cu Putin.
  Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că dorește să continue discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin.
  El a anunțat acest lucru în timpul unei întâlniri cu locuitorii din Essen, care a fost difuzată pe site-ul Welt.

  Scholz a menționat că el este încă în contact strâns cu omologul său rus și nu intenționează să oprească interacțiunea.

  „M-am întâlnit cu președintele rus la Moscova la o masă lungă, am vorbit cu el la telefon de multe ori. Și, sincer, voi continua să fac asta”, a asigurat Scholz.
  https://profile.ru/news/politics/sholc-zayavil-o-zhelanii-prodolzhat-peregovory-s-putinym-1153911/?utm_source=smi2new#teaserId=12405836&teaserType=gridNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...