COVID Germania: Măştile şi certificatul verde vor rămâne până în primăvară

Germania a înregistrat sâmbătă cea mai ridicată rată a infectărilor cu Covid-19 de la jumătatea lunii mai, atingând pentru ultimele şapte zile pragul de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, transmite Reuters.

Ministrul sănătății a precizat, însă, că rata de vaccinare din țară va permite depășirea acestui nou val. El a mai spus că vor exista măsuri, precum purtarea măștii și limitarea accesului la activitățile din interior pentru nevaccinați, care vor rămâne în vigoare până în primăvara lui 2022. 

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a apreciat că acum Germania ar putea face faţă mai bine situaţiei datorită vaccinării, dar a atenţionat că măsuri precum purtarea măştii şi limitarea activităţilor interioare pentru nevaccinaţi vor rămâne în vigoare până în primăvară.

Sâmbătă au fost confirmate 15.145 de noi cazuri de COVID-19 și 86 de noi decese asociate acestei boli. Populaţia Germaniei numără peste 83 de milioane de locuitori. 

Spahn crede că ar putea fi posibilă o ridicare a stării de urgenţă şi în acelaşi timp să fie menţinute anumite măsuri, precum purtarea măştii sau certificatul verde obligatoriu pentru accesul în majoritatea spaţiilor publice închise.

Această trecere de la o stare de urgenţă la o stare de atenţie specială şi la o stare de normalitate, probabil în primăvară dacă nu apare vreo nouă variantă de coronavirus, este, cred, una care ne dă încredere”, estimează oficialul german.

Dar el a atras atenţia că zone ale Germaniei cu rate reduse de vaccinare – precum Saxonia sau Turingia – se confruntă deja cu o creştere a presiunii asupra spitalelor ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Circa 66% din populaţia Germaniei este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, procent puţin peste cel de 63,3% pe ansamblul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...