Germania: Ministrul de externe se angajează să sprijine Ucraina în anii următori

Publicat: 28 aug. 2022, 10:41, de Aurel Drăgan, în Internațional , ? cititori
Germania: Ministrul de externe se angajează să sprijine Ucraina în anii următori

Ministrul de externe Annalena Baerbock a asigurat Ucraina de sprijinul Germaniei în războiul împotriva Rusiei în anii următori, dacă va fi necesar, transmite duminică dpa.

„Din păcate, trebuie să presupunem că Ucraina va avea în continuare nevoie de noi arme grele de la prietenii săi vara viitoare”, a declarat Baerbock pentru ziarul german Bild am Sonntag.

„Ucraina apără libertatea şi pacea şi pentru noi. Iar noi îi sprijinim financiar şi militar – şi asta atât timp cât este necesar. Punct”, spuse Baerbock.

Ea a avertizat, de asemenea, că războiul „ar putea continua ani de zile”, dar a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a înşelat crezând că Ucraina va cădea în câteva săptămâni.

Baerbock a apărat pretenţia Ucrainei asupra Peninsulei Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.”Totodată, Crimeea aparţine Ucrainei. Lumea nu a recunoscut niciodată anexarea din 2014, care a fost împotriva dreptului internaţional”.

Avertizându-i pe germani să nu permită oboselii războiului să se instaleze la şase luni de la începutul conflictului, Annalena Baerbock a recunoscut că oamenii „simt acum consecinţele războiului energetic al lui Putin în propriile lor buzunare”.

„Divizarea socială a Europei face parte din războiul lui Putin. Trebuie să împiedicăm acest lucru. Va fi un drum nesigur, dar face parte din responsabilitatea noastră politică să atenuăm dezechilibrele sociale rezultate din preţurile ridicate la energie”.

De asemenea, ministrul german de externe a respins categoric cererile formulate de unii politicieni ca guvernul să aprobe conducta Nord Stream 2 din Marea Baltică pentru a permite un volum mai mare de livrări de gaze ruseşti cu scopul evitării unei crize la sfârşitul acestui an.