Germania recomandă ca persoanele sub 30 de ani să fie vaccinate doar cu vaccinul Pfizer

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat miercuri ca persoanele cu vârsta sub 30 de ani să fie vaccinate împotriva COVID-19 doar cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Recomandarea a fost făcută, deoarece după imunizarea cu acest ser au fost raportate mai puţine cazuri de inflamaţii cardiace la această grupă de vârstă decât în cazul vaccinării cu serul de la Moderna, relatează Reuters şi dpa.

Comitetul recomandă de asemenea ca femeile însărcinate, indiferent de vârstă, să fie vaccinate numai cu Pfizer/BioNTech.

Recomandarea STIKO de a folosi vaccinul Pfizer/BioNTech la persoanele sub 30 de ani se aplică şi în cazul celei de-a treia doze (booster), chiar dacă primele două doze au fost cu un vaccin diferit.

Proiectul de recomandare al STIKO va fi trimis landurilor germane şi altor grupuri de experţi pentru examinare şi, eventual, revizuire, notează dpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...