Germania redeschide centralele termice pe cărbune. Motivul deciziei

Germania este pregătită să redeschidă, pentru scurt timp, centralele termice pe bază de cărbune pentru a compensa deficitul de energie, în contextul scăderii importurilor de gaze ale Rusiei.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit, care a anunțat că decizia de a folosi în continuare centrale termice pe cărbune este pe termen scurt, cel mult până în 2024.

Hebestreit a recunoscut că acest tip de centrale provoacă daune mediului înconjurător, dar în contextul actual utilizarea cărbunelui în cantități limitate și pe termen scurt este justificată.

În prima etapă sunt vizate zece centrale termice pe bază de cărbune cu o capacitate de 4,3 gigawați la care se adaugă alte șase cu o capacitate de 1,6 gigawați, care pot fi utilizate dacă este necesar. De asemenea, pot fi pregătite alte cinci unități cu o capacitate de 1,9 gigawați.

Germania exclude posibilitatea unei „renașteri a energiei nucleare” și nu va repune în funcțiune centralele nucleare pregătite pentru închidere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...