Germania schimbă regulile de călătorie pentru cetățenii străini

În Germania se ridică interdicţiile de intrare pentru turiștii din Regatul Unit, Portugalia şi India, Rusia, India și Nepal.

Conform BBC, turiștii care sosesc în Germania și care sunt complet vaccinați nu vor fi obligați să stea în carantină.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în carantină de până la 10 zile, cu posibilitatea de a ieși mai devreme cu un test negativ în a cincea zi. Măsura va intra în vigoare miercuri.

Cele cinci țări au fost clasificate până acum ca zone periculoase din cauza variantelor de virus care au fost identificate pentru prima dată în India.

Țările vor fi reclasificate acum drept „zone cu incidență ridicată”, a transmis, luni, Institutul Robert Koch (RKI).

Relaxarea restricțiilor din Germania a avut loc la câteva ore după ce premierul britanic Boris Johnson a confirmat că din 19 iulie vor fi ridicate toate restricțiile legate de Covid.

Guvernul Marii Britanii este, de asemenea, așteptat să anunțe planul de măsuri pentru ca britanicii complet vaccinați să călătorească în țări din zona galbenă, adică țări calificate ca având risc mediu pentru Covid, inclusiv multe din Europa – fără a fi nevoie să intre în carantină la întoarcere. Măsura va intra în vigoare miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...