Germania: Se discută despre obligativitatea vaccinării populaţiei împotriva Covid-19

Politicienii germani discută despre posibilitatea introducerii obligativității vaccinării anti-Covid a populaţiei.

Discuțiile au loc în contextul în care Germania se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări Covid-19.

Câţiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminică că guvernele federale şi de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a creşte rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eşuat, scrie Reuters.

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a scris Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt.

Rata de incidenţă a coronavirusului pe şapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional.

În unele regiuni, incidenţa a depăşit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităţilor de terapie intensivă.

Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6.

De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. „Corona „situație mai rea ca niciodată”
    Situația Corona în Germania: stare în urgență extremă a spitalului – „Trebuie să facem triaj” „Trebuie să facem triajul și voi discuta despre asta din nou cu colegii mei din clinici săptămâna aceasta.” Triajul înseamnă că profesioniștii medicali trebuie să decidă pe cine să ajute mai întâi din cauza resurselor limitate. Corona în Germania: Peste 4.600.000 de milioane recuperate – aproape 100.000 de morți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole