Germania va oferi NATO trupe, sisteme de apărare antiaeriană, nave de război

Publicat: 25 feb. 2022, 14:15, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Germania va oferi NATO trupe, sisteme de apărare antiaeriană, nave de război

Germania intenţionează să ofere NATO trupe, sisteme de apărare antiaeriană şi nave de război pentru a-şi consolida flancul estic după ce Rusia a invadat Ucraina, scrie vineri revista germană Der Spiegel fără a furniza surse, relatează DPA.

Germania ar putea trimite o companie de infanterie cu aproximativ 150 de soldaţi şi mai mult de o duzină de vehicule blindate Boxer în timp util, conform unui pachet prezentat de armată ministrului apărării Christine Lambrecht, potrivit publicaţiei.

Ministerul Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Germania intenţionează să ofere de asemenea sisteme de rachete antiaeriene „Patriot”, o corvetă şi o fregată. Navele ar trebui retrase din alte misiuni în Mediterana.

Rusia a lansat joi o invazie împotriva Ucrainei pe uscat, în aer şi pe mare, în urma unei declaraţii de război a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters. Se estimează că 100.000 de oameni au fugit în timp ce exploziile şi focurile de armă au zguduit marile oraşe. Zeci de persoane ar fi fost ucise.

Statele Unite şi alţi membri NATO au trimis ajutor militar Ucrainei, dar nu există intenţia de a trimite trupe în Ucraina
de teamă să nu declanşeze un conflict european mai larg.