Germania vrea reguli mai stricte de protecție a mediului pentru industria auto și cea aeriană

Germania face presiuni asupra Comisiei Europene pentru a stabili obiective mai stricte de protecție a mediului pentru industriile auto și aeronautice din regiune, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Într-un document de poziție trimis executivului Uniunii Europene, guvernul a cerut „limite ambițioase ale flotei auto” pentru emisiile mașinilor noi din Europa până în 2030, scrie ziarul german.

Limitele de CO2 pentru producătorii de automobile reprezintă o „pârghie decisivă” în direcția atingerii unui obiectiv de protecție a mediului și neutralitate a gazelor cu efect de seră, creșterea presiunii asupra producătorilor pentru a introduce vehicule cu baterii electrice sau cu celule de hidrogen mai ecologice, susțin oficialii germani. Acest lucru ar putea îmbunătăți oportunitățile de export și „întări poziția competitivă a companiilor auto din UE” la nivel global, spune guvernul.

De asemenea, Germania propune ca cotele gratuite de CO2 ale companiilor aeriene, ca parte a tranzacțiilor europene de emisii, să dispară, potrivit ziarului. În ultimii ani, companiile aeriene au primit cele mai multe dintre aceste cote gratuit.

Scrisoarea guvernului către Comisie, datată la începutul lunii iunie, are un pachet cuprinzător de protecție a climei din UE numit „Fit for 55”. Comisia Europeană va publica propunerile luna viitoare, iar producătorii auto și transportatorii aerieni se pot aștepta la reguli mai stricte.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole