Gest incredibil: Un poliţist arădean a donat pentru a cincea oară plasmă cu anticorpi după ce a fost bolnav de COVID-19

Un polițist din Arad a donat pentru a cincea oară plasmă cu anticorpi după ce s-a vindecat de coronavirus. Din sângele bărbatului de 46 de ani au fost recoltate 15 unități de plasmă salvatoare.

Conform reprezentanților IPJ Arad, polițistul este angajat din 1995 și a fost diagnosticat cu Covid-19 în luna aprilie.

După ce s-a vindecat, el a răspuns mereu solicitărilor Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Arad pentru a dona plasmă, pentru că a avut un nivel de anticorpi suficient de ridicat. Astfel, în total a donat de cinci ori.

„Colegul nostru crede că este datoria lui şi a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm pe cei care au atâta nevoie de lichidul salvator”, a transmis IPJ.

Poliţistul nu a dorit să îşi facă publică identitatea, însă reprezentanţii CTS Arad au spus că acesta a petrecut în total cinci ore, în ultimele 4 luni, conectat la aparatele care i-au recoltat plasma.

„O bună disciplină a donatorului au făcut posibilă recoltarea şi validarea a 15 unităţi de plasmă salvatoare pentru cei internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Bolnavii şi familiile acestora aduc mulţumiri pe această cale eroului necunoscut”, transmite Centrul de Transfuzie Sanguină.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole