Gestul iresponsabil al unui profesor din Oradea: Bărbatul și-a îndemnat elevii să nu poarte mască (VIDEO)

Publicat: 23 sept. 2020, 12:31, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
Gestul iresponsabil al unui profesor din Oradea: Bărbatul și-a îndemnat elevii să nu poarte mască (VIDEO)

Gest iresponsabil al unui profesor din Brăila. Acesta a organizat, în clasă, un protest în care i-a implicat și pe elevi, toți purtând măști ale unor personaje de benzi desenat, împotriva portului măștii de protecție. Clipul video a fost postat pe Facebook chiar de către profesorul de sport, în care se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecție, pe care le caracterizează a fi „abuzive”.

 „Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea şi vreau să vă prezint cum arată o oră în condiţiile de astăzi. În condiţiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măşti şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

https://www.facebook.com/nelusandu.pop.33/videos/160511762348688

În descrierea video-ului, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIŢA LA COPII !!!”.

Inspectorul școlar general din județul Bihor, Vasile Blage, a declarat la Digi24 că este „revoltat” de gestul profesorului și a anunțat că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport la nivelul instituției de învățământ.

 „La nivelul inspectoratului şcolar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii şi prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care întreaga ţară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a completat inspectorul şcolar general din Bihor.