Gheorghe Flutur: „La congres se va alege doar președintele PNL”

Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL, a declarat duminică, pentru B1 TV, că la congresul din 10 aprilie va fi ales doar președintele partidului, deci nu vor fi supuse la vot și celelalte funcții din conducere.

În acest proces nu vor fi implicați cei din ALDE, recent intrați în partid. Despre fuziunea cu ALDE se va discuta după congres. Dar și despre fuziunea cu PMP, a precizat europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL.

Gheorghe Flutur a spus întâi că miercuri, ora 18.00, e termenul de depunere a moțiunilor de candidatură în partid, iar vineri, ora 22.00, e termenul de dezbatere.

Întrebat dacă se supun la vot toate funcțiile de conducere din partid, Flutur a răspuns: „Nu, doar președintele partidului. Congresul extraordinar e doar pentru alegerea președintelui partidului”.

Secretarul general se alege în Consiliul Național de după congres”, a mai precizat el, în condițiile în care Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, a demisionat din această funcție, iar ea e acum ocupată interimar de Lucian Bode.

1.300 de oameni vor veni la congres, care se va desfășura la Palatul Parlamentului.

„Tema noastră e focusată pe alegerea președintelui partidului și e firesc acest lucru”

Nu e formalitate, e congresul extarordinar al partidului cu 617 oameni de drept și 683 de oameni aleși în fiecare județ în parte ca delegați, e procedura statutară”, a explicat Flutur. El a precizat că nu sunt incluși oamenii veniți din ALDE în urma fuziunii.

„Acum tema noastră e focusată pe alegerea președintelui partidului și e firesc acest lucru, după care discutăm și coagularea în jurul PNL a acestor forțe ALDE și… cu ceilalți”, a mai spus Flutur. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședintele PNL, aflat în studio, a intervenit atunci și a spus cine sunt „ceilalți” – PMP.

Toate aceste lucruri vor fi discutate într-un Consiliu Național. Florin Cîțu, ca fost președinte PNL, va avea o poziție de drept în Birou Executiv al partidului. Gheorghe Flutur a mai spus că nu s-a discutat în partid despre poziția de președinte al Senatului, care acum e ocupată de Cîțu: „nici nu avem de ce să discutăm acest lucru”.

Amintim că Florin Cîțu a demisionat, sâmbătă, de la conducerea PNL. Președinte interimar a fost ales Gheorghe Flutur, liderul PNL Suceava și președintele Consiliului Județean Suceava.

Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Cîțu, a demisionat din funcția de secretar general al partidului, aceasta fiind preluată interimar de Lucian Bode.

Congresul pentru alegerea noului președinte al PNL va avea loc pe 10 aprilie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole