Gheorghe Nichita, condamnat în dosarul „Amanta”

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, a doua oară, în „dosarul Amanta” la doua două zile după alegerile locale 2020, judecătorii de la Tribunalul Iași au dispus condamnarea fostului primar la 5 ani și 2 luni de închisoare.

Gheorghe Nichita este acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Șefi ai Poliției Locale, pe lista inculpaților

Fostul șef al Poliției Locale Iași, Liviu Mihai Hliboceanu, a fost condamnat, în același dosar, la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru infracțiunea de  folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Cei doi inculpați au mai fost obligați și la plata unor despăgubiri în valoare de 105.239,43 lei. Sentința data nu este definitivă. Acesta poate fi contestată.

Poliția Locală afost folosită de fostul primar Gheorghe Nichita ca să își urmărească amanta

Fostul primar al municipiului Iași a fost acuzat că și-a pus subalternii din Poliția Locală să o urmărească pe Adina Samson, amanta de la acea vreme a lui Gheorghe Nichita. Întreaga „investigație” a fost făcută din bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...