Gheorghiță: Autoritățile iau în calcul vaccinarea prin prezentare directă la centru, fără programare

Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul militar spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă, iar maratonul de vaccinare de la Timișoara le-a arătat autorităților că există persoane care vor să se prezinte direct la vaccinare, fără o programare prealabilă.

Primul centru de vaccinare de tip drive-through va fi deschis începând de joi

În plus, primul centru de vaccinare de tip drive-through din București va fi deschis începând de joi, în Piața Constituției. Vaccinarea la acest centru se poate face fără programare prealabilă în platformă, spune Valeriu Gheorghiță. La acest centru va fi folosit vaccin produs de compania Pfizer.

Începând de mâine, în centrele de vaccinare cu Pfizer va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 84 la 96 de persoane, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță. De asemenea, continuă vaccinarea în centrele mobile, iar mâine se activează al nouălea centru de acest tip.

Maratoane de vaccinare, în curând în toată țara

De asemenea, maratoanele de vaccinare, precum cel organizat în weekend la Timișoara, vor fi replicate în țară, inclusiv în București.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a mai declarat că un milion de români au cont în platforma de vaccinare fără să se fi înscris pe lista de așteptare, toți aceștia urmând să fie notificați că există locuri libere în centrele de vaccinare.

Medicul militar a mai declarat că 3.092.378 de români s-au vaccinat de la debutul campaniei, dintre care 1.820.634 de persoane cu ambele doze, iar restul cu o singură doză. În etapa a doua, peste 76% dintre persoanele vaccinate sunt persoane din categoriile considerate vulnerabile – persoane cu boli cronice și persoane cu vârsta peste 65 de ani.

13.705 cazuri de reacții adverse

De la debutul campaniei de vaccinare au fost raportate 13.705 cazuri de reacții adverse, rata de raportare fiind de 2,8 cazuri de reacții adverse la 1.000 de doze administrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...