Gheorghiţă: Nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, este de părere că vaccinarea obligatorie nu reprezintă o soluţie pentru România.

Valeriu Gheorghiță crede că oamenii trebuie să fie responsabilizaţi într-un fel sau altul pentru deciziile luate.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă nu crede că obligativitatea vaccinării va mări numărul de persoane vaccinate, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanele care se vaccinează, este important la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen, nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare însă în momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală. Cred că în schimb trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizaţi pentru deciziile noastre. Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu chiar cu neştiinţă alte persoane şi vor avea o evoluţie nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult pentru că tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor, fie la intrarea în ţară prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv”.

El a menţionat că măsurile au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor.

“Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital. Dacă înţelegem lucrurile acestea, este evident un pas înainte, dar în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie (…) Din punctul meu în societatea în care noi trăim în momentul de faţă şi la momentul actual, nu cred că este o soluţie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...