Gheorghiță, în legătură cu certificatul verde digital: „România se racordează la mecanismul european”

Certificatul verde digital este un demers integrat, european, prin care România se racordează la mecanismul european, încât să se faciliteze libera circulație a oamenilor între state, cu evitarea anumitor măsuri restrictive, precizează Valeriu Gheorghiță.

„Azi este ziua în care se lansează descărcarea certificatului verde digital care e folosit la nivel european. Este un demers integrat, european, în care România se racordează la mecanismul european, încât să putem facilita libera circulație a oamenilor între state, cu evitarea anumitor măsuri restrictive, făcând dovada la trei informații – vaccinare, testare sau vindecare”, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit Alephnews.

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul certificat-covid.gov.ro. Acesta este gratuit, iar în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.

Autoritățile afirmă că timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.

La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate, prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format pdf a documentului, care se poate tipări. De asemenea, certificatul poate fi obținut în format scris prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

1 COMENTARIU

  1. este egal cu zero dincolo de faptul că este un act nazist.grecii de ce mai cer testare și mai grav un certificat digital de localizare a persoanei?grecii ăștia după ce că sunt hoți mai sunt și tâmpiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...