Ghici cine vine în România azi? Indiciu: Se întâlnește cu președintele Iohannis!

Publicat: 11 oct. 2022, 10:00, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Ghici cine vine în România azi? Indiciu: Se întâlnește cu președintele Iohannis!
Klaus Iohannis_INQUAM_Photos_Daniel_Stoenciu

Ghici cine vine în România azi? Indiciu: Se întâlnește cu președintele Iohannis! Este vorba despre președinta Georgiei, Salome Zourabichvili.

Președinta Georgiei efectuează azi o vizită oficială în România. Momentul este prilejuit de aniversarea a trei decenii de la restabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări riverane Mării Negre.

Ghici cine vine în România azi? Se întâlnește cu președintele Iohannis!

La finalul întâlnirii, cei doi președinți vor semna, la Palatul Cotroceni, Declarația comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Georgia.

„Zbor în România pentru prima mea vizită oficială acolo. O agendă lungă pentru a ne consolida prietenia, de la parcursul nostru de integrare europeană și sprijinul continuu al României până la nevoia de stabilitate și conectivitate la Marea Neagră” a precizat liderul geprgian.

 

Despre ce vor discuta Klaus Iohannis și Salome Zourabichvili 

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, aceasta va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. În cadrul agendei, se vor discuta evoluțiile și transformările recente la nivel regional și internațional, în special modificarea mediului de securitate al Mării Negre cauzat de discursul și acțiunile Rusiei asupra țărilor învecinate.

Tot în cadrul agendei discuțiilor, vor mai fi abordate deciziile de la Summitul NATO de la Madrid, și ale Consiliul European din iunie de la Bruxelles referitoare la perspectiva europeană a Georgiei.