Ghid de bune practici: Corul Madrigal, implicat într-un nou proiect!

În această toamnă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi vor lansa noul proiect editorial „Muzica pentru toți – Integrarea și incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale prin intermediul muzicii”.

Volumul „Muzica pentru toți” reprezintă un ghid de bune practici în aplicarea celor mai inovative mijloace educaționale, precum și abordări din sfera psihologiei pentru susținerea activităților muzicale cu toate categoriile de copii, cu precădere a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

„Acest nou proiect al Corului Madrigal și al Programului Național Cantus Mundi intersectează două domenii pe care noi le considerăm extrem de importante în formarea copiilor și a tinerilor – Educația muzicală și Psihologia. Un cor de copii sau un grup muzical este privit la Cantus Mundi ca un mediu sigur din punct de vedere emoțional, incluziv și creativ, în care toți participanții își acceptă diferențele, comunică, se exprimă liber și se dezvoltă cântând împreună. Prin „Muzica pentru toți”, profesioniștii de la Madrigal și Cantus Mundi vor aduce comunității educaționale, dirijorilor corurilor de copii, dar și părinților, o perspectivă nouă, prietenoasă și accesibilă pentru abordarea muzicii în educația celor mici și mai ales a copiilor și tinerilor cu nevoi și abilități speciale”, a declarat Leila Popovici, Directorul Programului Național Cantus Mundi.

Cea mai recentă intervenție educațională a Corului Madrigal

Materialul editorial va fi un instrument simplu, modular, pratic și flexibil, dedicat atât copiilor și tinerilor din România, cât și comunității profesorilor, educatorilor și dirijorilor de coruri de copii. Aceștia din urmă vor avea acces la o serie de metode și contexte studiate, activități și noțiuni de orientare în lucrul cu copiii, dar și la o componentă de auto-cunoaștere, prin care să își poată pune în valoare abilitățile în interacțiunile cu cei mici și prin intermediul căreia să își potențeze vocația de formatori.

Proiectul editorial „Muzica pentru toți – Integrarea și incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale prin intermediul muzicii” reprezintă cea mai recentă intervenție educațională a Corului Madrigal, care, prin Programul Național Cantus Mundi, vizează incluziunea socială și culturală a copiilor și tinerilor prin muzică, indiferent de abilitățile pe care le dețin. În luna iunie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi au lansat în calitate de autori manualul „MUZICĂ ȘI MIȘCARE” pentru clasa a III-a , publicat de Editura „Corint Educațional”.

Proiectul este inițiat și implementat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” prin Programul Național Cantus Mundi și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...