Direcția de Taxe și Impozite Giurgiu a început anul cu…o pauză! Ghișeele, închise până pe 10 ianuarie (video)

În loc să ajute, tehnologia mai mult încurcă la Giurgiu, acolo unde sistemul informatic cu care lucrează Direcția locală de Taxe și Impozite a determinat închiderea ghișeelor instituției.

An de an, primele zile lucrătoare din ianuarie aduc cozi la ghișelele Direcției de Taxe și Impozite, acolo unde cea mai mare parte a pensionarilor se grăbesc să-și plătească dările pentru tot anul, impulsionați de bonificația acordată de autorități.

Nici acest an nu a fost o excepție, astfe că luni, 3 ianuarie, la primele ore se formaseră deja cozi la toate punctele de încasare ale DITL Giurgiu. Încasarea, însă, s-a derulat extrem de greoi, astfel că oamenii au stat ore întregi la coadă pentru a-și plăti datoriile către bugetul local.

Situația s-a repetat și marți, însă după doar câteva ore, conduerea DITL a luat decizia închiderii tuturor casieriilor din oraș, acestea urmând a-și relua programul cu publicul de-abia luni, 10 ianuarie.

Directorul instituției, Laurențiu Țintea, spune că giurgiuvenii își pot plăti, în continuare, impozitele și taxele, însă doar prin transfer bancar. Greu de crezut că pensionarii giurgiuveni ar apela la o astfel de soluție…

Șeful DITL Giurgiu explică și care sunt motivele pentru care s-a ajuns la această situație:

”Motivele acestei suspendări ale încasarilor la ghișeele DITL sau pe Ghișeul.ro nu țin de noi, ci de câteva particularități: trecerea de la o aplicație fiscală la alta -trecere facută de o firmă de software, destul de stângaci; al doilea aspect a fost faptul că între acești doi ani fiscali (2021 – 2022) a fost practic doar un weekend. De regulă, calculele acestea fiscale de la un an la altul durează câteva zile. Așadar, aceste cauze s-au suprapus și au generat această situație.

Noi ne-am încăpățânat și am vrut să deschidem totuși în data de 3 ianuarie, însă lucrurile nu au decurs pe măsura așteptărilor – au fost timpi foarte mari de așteptare” .

Laurențiu Țintea a ținut să precizeze că, față de anul trecut, nivelul taxelor și impozitelor s-a indexat cu rata inflației – adică cu 2,63%, iar reducerea taxelor și impozitelor locale cu 10% se aplică până la data de 31 martie.

“Avem în vedere să prelungim programul nostru de lucru până în 31 martie, pentru a compensa cumva această suspendare de la început de an”, mai spune directorul DITL Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...