Giganții americani ai tehnologiei sunt în vizorul Parlamentului European

Publicat: 22 ian. 2022, 13:00, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Giganții americani ai tehnologiei sunt în vizorul Parlamentului European
internet laptop job tableta

Parlamentul European a decis adoptarea unui proiect de lege, în care sunt vizați giganții tehnologici americani și prin care se încearcă combaterea conținutului ilegal. Astfel, se dă startul unor discuții asupra planului cu țările membre, Comisia Europeană și Parlamentul European.

Digital Services Act este o propunere a comisarului antitrust Margrethe Vestager, ce ar forța Amazon, Apple, Google și Facebook să facă o serie de eforturi suplimentare pentru combaterea conținutul ilegal ce apare în mediul online. Parlamentul European și Comisia Europeană doresc să combată conținutul ilegal și periculoase ce se regăsește pe platforme precum Amazon, Apple, Google sau toate rețelele ce țin de Facebook. În caz contrat, giganții din domeniul tehnologiei ar urma să riște amenzi de 60% mai mari.

Propunerea trebuie să fie inițial convenită cu țările membre din UE, iar ulterior ea va deveni lege la nivelul blocului comunitar. Propunerea a fost adoptată de către PE cu 530 de voturi pentru, 78 împotriva și 80 de abțineri.

Cu o majoritate uriașă, Parlamentul European a adoptat Legea privind serviciile digitale. Un mare câștig, cu sprijin de la stânga la dreapta”, a scris pe Twitter europarlamentarul Paul Tang, potrivit Reuters.