Giganții internaționali care au refuzat să părăsească Rusia. Printre ei se regăsesc Metro, Auchan, Pirelli, Philips Morris, Raiffeisen sau OTP Bank

În pofida valului extrem de mare de companii ce și-au anunțat retragerea de pe piața rusă, în continuare sunt operaționale unele dintre cele mai mari branduri internaționale, la aproape trei săptămâni de la începerea războiului din Ucraina.

Afacerile internaționale ar trebui să părăsească Rusia atât din motive morale, cât și pragmatice. În primul rând, munca în țara barbarilor este o lovitură pentru reputație. Nimeni nu vrea să fie asociat cu crime de război. În al doilea rând, economia rusă se apropie rapid de colaps. Companiile încearcă să plece acum pentru a nu retrage capital de sub dărâmături mai târziu„, a declarat luni Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei.

Ministrul a numit câteva companii mari care nu au părăsit încă piața rusă: Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar, Pirelli și Bridgestone Tires auto, hotelurile Accor și Intercontinental, OTIS Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic, Cosmetics Oriflame, Kimberly-Clark, Koti, Ecco, Salvatore Ferragamo, Philips Morris, restaurantele papa John’s și Kellogg, bănci Raiffeisen, OTP Bank, City Group ori Société Gé Sanpaolo.

Până pe 14 martie, comunitatea internațională a introdus deja 3.612 sancțiuni împotriva Rusiei de la invazia trupelor ruse în Ucraina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...