Giganții tehnologici, în vizorul Uniunii Europene

Uniunea Europeană intenționează să se înarmeze cu noi puteri pentru a putea penaliza marile companii tehnologice, scrie Financial Times.

Conform sursei citate, planul propus include forțarea giganților de tehnologie să își împartă sau chiar să vândă unele dintre operațiunile europene dacă dominaţia lor pe piaţă este considerat că ameninţă interesele clienţilor şi rivalilor mai mici.

Astfel, Comisia Europeană va propune noi reguli, sub numele Digital Services Act, până la finalul anului în curs, care vor crește responsabilităţile reţelelor de socializare şi răspunderea pentru conţinutul încărcat pe platformele lor, scrie News.ro.

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat că măsurile propuse, care vor fi folosite doar în circumstanţe extreme, includ şi posibilitatea excluderii complete a marilor grupuri tehnologice din piaţa unică.

De asemenea, UE are în vedere un sistem de evaluare care va permite publicului şi acţionarilor să aprecieze comportamentul companiilor în arii precum respectarea obligaţiilor fiscale şi viteza cu care elimină conţinutul ilegal, a mai notat FT. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...